21 Mar, 2019
Warsaw
11 ° C
Do góry
  /  Uroda i Nauka   /  Zaproponuj klientom czekoladę

Zaproponuj klientom czekoladę

Skóra po lecie jest często przesuszona, z licznymi przebarwieniami i teleangiektazjami. Większość z nas przygotowuje swoją ofertę do potrzeb klienta. Znajdują się w niej peelingi kwasami, odpowiednie pakiety służące nawilżaniu całego ciała. Okazuje się, że dobrym sposobem na naprawy uszkodzeń skóry wywołanych słońcem może być zjadanie specjalnej czekolady.

Najnowsze badania wskazują, że spożywanie specjalnej czekolady może pomóc w walce z uszkodzeniami wywołanymi przez promieniowanie UV. Produkcja takiej czekolady jest tak dobrana, aby nie uszkodzić najcenniejszych w niej związków – flawanoli.
Ciekawostką jest fakt, że 20 g odpowiedniej czekolady zawiera ponad 660 mg flawanoli, podczas gdy filiżanka herbaty zielonej jedynie 47 mg, a lampka wina ok. 160 mg.
Taka czekolada odznacza się doskonałymi własciwościami antyoksydacyjnymi oraz wzmacnia ścianki naczyń. Należy pamiętać, że nawet gorzka czekolada nie zawiera takiej ilość flawanoli. Zatem ofertę zabiegów na twarz i ciało skierowane na naprawę skóry po lecie możemy wzbogacić podając pacjentom pyszne kawałki czekolady.

Wyślij Komentarz

asd